Fläskfilé i vitlökssås

Fläskfilé i vitlökssås (3 port.)



Bild lånad från: Tasteline

Ingredienser:
1 fläskfilé
2 pkt färskost
1 st vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde
3 stänk soja
1 tärning grönsaksbuljong
salt
peppar
500g pasta

Gör så här:

Rensa och skär fläskfilén i avlånga bitar (stavar).
Pressa vitlöksklyftan och fräs den i lite olja.
Tillsätt köttet och krydda med salt och peppar.
Klicka ner färskosten och häll i grädden. Rör om tills osten har smält.
Tillsätt buljongtärningen och 3 stänk soja, rör om.
Låt koka en stund, 5-10 minuter.
Tillsätt mer soja efter smak och ev. lite mer grädde om du tycker att såsen är för tjock.
Servera med pasta.

Vi hade alldeles för mycket fläskfilé, och kommer nästa gång att ha mindre kött, eller helt enkelt göra mer sås. Funderar även på att använda färskost med vitklökssmak, då det inte smakade så mycket vitlök. Trots detta så var detta sjukt gott. Detta måste ni prova!
Alla bilder på bloggen är tagna av mig, om inte annat anges.
Bilderna får inte kopieras eller användas på annat sätt utan min tillåtelse.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback