Snart klar med nästa bok

Denna lånade jag av Maria för någon vecka sedan, och kommer att läsa klart den idag. Väldigt bra bok! Nästa bok som ska läsas är "Hemma hos Martina", också lånad av Maria.

"På morgonen den 26 december 2004 vällde en enorm flodvåg in över kusterna runt Indiska oceanen. Så småningom stod det klart att flera hundra semestrande svenskar hade omkommit.

Gotlänningen Pigge Werkelin förlorade hela sin familj i flodvågen. Hans öde blev välkänt via medierna och han blev "Pigge" med hela svenska folket. Många följde hans sökande efter familjen och kampen för att ge hustrun Ulrika och sönerna Max och Charlie värdiga begravningar. Pigge berättar om känslan av att se den tolv meter höga muren av vatten obarmhärtigt vräka in över semesterparadiset Khao Lak. Han skildrar skräcken och sorgen men också kärleken till vännerna som ställde upp utan förbehåll. I boken får man följa hans obändiga kamp för att komma tillbaka till livet .

Pigge var en av få drabbade svenskar som stannade kvar i Thailand så länge som sex veckor efter katastrofen. Han beskriver sina erfarenheter av thailändarnas gränslösa generositet och hjälpsamhet - en bjärt kontrast till den stelbenta svenska myndighetsapparaten, vilken oftast upplevdes som mer stjälpande än hjälpande.

Journalisten och författaren Lena Katarina Swanberg har skrivit Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak i samarbete med Pigge Werkelin. Den som köper boken bidrar till att hjälpa thailändska familjer vars försörjning omintetgjordes av tsunamin. En del av bokens intäkter går till inköp av fiskebåtar."

Alla bilder på bloggen är tagna av mig, om inte annat anges.
Bilderna får inte kopieras eller användas på annat sätt utan min tillåtelse.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback